Pyörät pyörivät jo

Opetustyö on nyt vihdoin päässyt käyntiin. Ensimmäisenä vedin kaksi pikaista versiota Tiedonhaun peruspaketista Hervannan lukion ykkösille. Yhden 75 minuutin oppitunnin aikana opetin asiat kahdelle ryhmälle, eli aikaa per ryhmä oli vain puolet suunnitellusta. Aika oli toisaalta liian lyhyt harjoituksille, mutta toisaalta tarpeeksi lyhyt kärsimättömimmänkin opiskelijan kuunnella. Olin hyvin skeptinen, kuinka moinen pikajuoksu-opetus voisi toimia, mutta hyvin tuo tuntui menneen! Opiskelijat olivat mukavia, ja tästä on hyvä jatkaa.

Ja sitä jatkoahan riittää. Muutaman lukion opettajat ovat aktivoituneet pyytämään tiedonhaun opetusta kursseilleen, ja yht´äkkiä kalenterini onkin kovaa vauhtia täyttymässä. Enkä ole ehtinyt käydä mainostamassa hanketta kuin parilla lukiolla! Tämä on tietysti loistavaa, mutta kuinka ihmeessä selviän kaikista Tampereen seitsemästä lukiosta opiskelijoineen, kun jo nämä muutamat täyttävät päiväni? Työtä pitää järkeistää ja paljon, jotta hankkeen tarjonta olisi tasapuolisesti kaikkien Tampereen lukiolaisten saatavilla.

Järkeistystä tuovatkin ensi syksyn suunnittelukokoukset. Tiedonhaun peruspaketti olisi upotettava osaksi ensimmäisen vuoden opiskelijoiden orientoivia opintoja. Samalla olisi hyvä kehittää lukioiden ja kaupunginkirjaston yhteistyötä. Kuten opetushetkessä Hervannan lukiolla huomasin, kirjojen käyttö tiedonlähteenä kyllä kiinnostaa opiskelijoita, mutta mahdollisuuksia ei tunneta eikä niitä siis osata etsiäkään.

Ensimmäiset kivet on laitettu pyörimään myös tiedonhallinnan taitojen liittämiseksi osaksi lukioiden ainekohtaisia opetussuunnitelmia. Työryhmää kokoillaan jo, ja alkuun päästään vielä kevään aikana.

Työtä siis riittää. Toivottavasti kaikilla riittää kunto, sillä intoa ainakin löytyy 🙂

Mainokset

Tietoja thheidi

Tampereen OTE-hankkeen projektikoordinaattori
Kategoria(t): Tiedonhaun opetus Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s