Viimeisiä rutistuksia

Viides jakso ja samalla koko lukion lukuvuosi vetelee viimeisiään. Vielä muutama opetus jäljellä ja ulkona houkutteleva auringonpaiste häiritsee työhön keskittymistä. Ennen koulujen kesälomia pitäisi moni asia saada hoidettua:

Tampereen aikuislukion opettaja Eeva-Maria Rantala toteutti Tieto haltuun -hankkeen rahoituksella Selkokielisen käsitesanaston BI3-kurssille. Tarkoituksena on luoda sanasto biologian peruskäsitteistä suomea toisena kielenä puhuville. Työ on odottanut oikolukijaa jo vuoden päivät, mutta nyt sellainen on vihdoin löytynyt. Toivottavasti jo kesäkuun alkuun mennessä pääsemme julkistamaan sanaston.

Tiedonhaku- ja tiedonhallintataitojen opetussuunnitelma on sekin polkaistu käyntiin. Tampereen ammattiopistossa tehdyn opetussuunnitelman pohjalta lähdemme viemään eteenpäin muutosta Tampereen kaupungin opetussuunnitelmaan. Mitään uutta ei ole tarkoitus luoda, vaan nostaa tiedonhankinnan taitojen opetus näkyväksi osaksi pakollisia oppiaineita. Kunhan muutoslupa saadaan, jaamme työn Tampereen lukioiden kesken. Suuri savotta siis tiedossa.

Vielä yksi erikoisuus jakson aikana pitämistä opetuksista: Toteutimme tiedonhankinnan oppitunnin videoneuvottelun-ohjelman välityksellä. Tampereella toimiva palkittu Asiantuntijaverkosto-hanke toimi tukena ja apuna, kun Virtain lukion äidinkielenopettaja kutsui minut oppitunnilleen Adobe Connect Pro -ohjelman kautta. Uusi kokemus sekä minulle että kuulijoilleni. Ensimmäinen oppitunti sujui ongelmitta, mutta toinen keskeytyi toistuvasti yhteyden pätkiessä. Ongelmista huolimatta ohjelma avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia erityisesti syrjäisemmille lukioille.

Aurinkoista kevättä kaikille!

Mainokset

Tietoja thheidi

Tampereen OTE-hankkeen projektikoordinaattori
Kategoria(t): Tiedonhaun opetus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s