Uusia kiinnostavia tehtäviä

Vannotan aina itseäni päivittämään hanke-blogia useammin, mutta taas on kulunut yli kuukausi viimeisestä postauksesta.. Tässäpä tiiviisti, mitä kaikkea uutta viimeisen puolentoista kuukauden aikana on tullut vastaan:

Tiedonhaku- ja tiedonhallintataitojen ops-työ on vihdoin lähtenyt toden teolla liikkeelle. Saimme aikamoisen säätämisen jälkeen kasaan varsin hyvän ryhmän opettajia Tampereen eri lukioista suunnitelmaa toteuttamaan. Tarkoitushan on luoda kaupungin ops:ia täydentävä liite, jossa sisällytämme eri tiedonhallinnan taitoja mahdollisimman konkreettisesti ja kattavasti pakollisten oppiaineiden kursseihin. Pidimme jo tiiviin aloituspalaverin, missä kaikki työryhmään valitut pääsivät hyvään vauhtiin. Ensimmäiset hahmotelmat tiedonhallinnan opetussuunnitelmista valmistuvat jo marraskuun puoleen väliin mennessä, minkä jälkeen kaikki Tampereen lukioiden opettajat pääsevät niitä kommentoimaan ja kehittämään. Valmis ja pilotoitu suunnitelma esitellään laajemmin kevään aikana. Kaunis kiitos jo näin etukäteen suunnitelmaa tekeville opettajille!

Hakemuksemme paikasta ITK-konferenssiin lähtee sekin pian eteenpäin. Pidämme yhteisen puheenvuoron Tampereen yliopiston informaatiotieteiden professorin Eero Sormusen kanssa. Luvassa on kiinnostava esitys keväällä toteutetuista wiki-kursseista, joiden etenemistä ja onnistumista yliopiston tutkijat seurasivat tarkkaan. Analyysin ensimmäiset tulokset ovat selvillä huhtikuiseen seminaariin mennessä. Minä puolestani kerron Tieto haltuun -hankkeen osuudesta pilottikursseilla.

Olen ollut lokakuusta lähtien mukana osa-aikaisesti myös uudessa Se sähköä on, tietenkin! -hankkeessa. Tehtäväni on koordinoida iPad2 laitteiden käyttöä Hatanpään lukiolla. Hankimme IlonaIT-stä kaksi kärryä iPadejä (16 laitetta/kärry), ja niiden opetuskäyttö tulisi nyt järjestää mahdollisimman hyvin. Uusi ja kiinnostava työsarka siinä, joskin monenlaisia ongelmia on jo tullut eteen. En tule kuitenkaan juuri viittaamaan tähän työhön tässä blogissa, sillä tarkoitus on keskittyä Tieto haltuun -asioihin. Etsimme jonkin toisen foorumin levittää hankkeessa saatuja kokemuksia, jahka niitä alkaa kertyä.

Pääsen tekemään myös uuden aluevaltauksen ohjaajana ja haastattelijana. Koska niin moni on ollut kiinnostunut TOKI– ja AVOKI-hankkeissa toteutetuista uusista lukiokirjastoista Lyseon ja Hatanpään lukioilla, kokoamme niistä pienen esittelyvideon. Videolla kirjastoista vastaavat opettajat kertovat niiden toiminnasta ja tarjonnasta, ja kirjastojen toteutuksen käytännön työstä vastannut Helena Salo Tampereen kaupunginkirjastosta kertoo omasta osuudestaan. Video valmistunee marraskuun loppuun mennessä, ja linkitän valmiin videon tänne blogiin.

Sitten jännitämme, meneekö seuraavaan blogi-postaukseeni taas yli kuukausi..

Mainokset

Tietoja thheidi

Tampereen OTE-hankkeen projektikoordinaattori
Kategoria(t): Kirjastot, wikipedia-kurssit Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s