Messuhumua edessä ja takana

Tuunaa tuntisi eli Tampereen seudun uljaimmat tvt-messut opettajille vietettiin viime lauantaina. Kuvia ja materiaaleja voi käydä katsomassa uudessa tvt-portaalissa.

En itse pitänyt pajaa tänä vuonna, mutta olin mukana suunnittelemassa kaupunginkirjaston osuutta. Kirjasto oli nyt ensimmäistä kertaa messuilla tarjoten pajoja Piki-verkkokirjaston palveluiden ja kirjaston ostamien tietokantojen käytöstä. Lisäksi opettajilla oli mahdollisuus tutustua kirjaston uusiin palveluihin ja tuotteisiin, kuten e-lukulaitteisiin ja pelikonsoleihin.

Kävin kuuntelemassa Ari Haasion pajat Googlen palveluista sekä EU- ja tilastotiedon hausta. Yleisöstä tulleista yksityiskohtaisista kysymyksistä päätellen moni opettaja tuntee Googlen palvelut jo varsin hyvin! Pikapäivitys tilastotiedonhakuun tuli minulle erinomaiseen saumaan, sillä heti maanantaina vierailin GE4-kurssilla kertomassa valtioiden tilastotiedon lähteistä :).

Kun yksistä messuista on selvitty, voikin jo alkaa tähyillä seuraavaa. ITK:han on jo huhtikuussa, ja Tieto haltuun on messuilla mukana Tampereen yliopiston kanssa otsikolla ”Wikipediaan kirjoittaminen oppimistehtävänä – toimiiko?”. Perjantaiaamuun sovitettu paja on lyhyt mutta mielenkiintoinen, sillä yliopiston tutkijat saivat valtavasti irti viime kevään pilottikursseistamme. Kannattaa piipahtaa kuuntelemaan.

Huhtikuussa järjestetään myös koulukirjastopäivä Kuopiossa. Tapahtuma on vuosittainen, mutta minulle tämä on ensimmäinen. Teema on ”Koulukirjastot ja oppiminen 2010-luvulla”. Luvassa on kiinnostavia puhujia ja tutustumiskohteita. Odotan tätä mielenkiinnolla!

Lopuksi vielä hetkeksi messuhumusta arkeen: Työnkuvani laajeni vuoden vaihteessa lukiokirjastonhoitajan tehtävillä. Toistaiseksi työ on ollut uusien kirjojen luettelointia, tietokantaan vientiä ja tarroitusta. Keväällä eteen tulee uusien kirjahankintojen tekeminen, mihin haluaisinkin paneutua kunnolla: mitä lukiokirjastoista puuttuu, mitä uutta on julkaistu, mistä hankinnat kannattaa tehdä. Siinä onkin sarkaa mietittäväksi. Toivottavasti saan tiedonhallintataitojen opetussuunnitelman siihen mennessä valmiiksi..

P.S. Seuraathan minua jo Twitterisssä tai Diigossa (nimim. thHeidi)? Jaan siellä kiinnostavimmat lukiokirjastoihin ja tiedonhaun opetukseen liittyvät linkit.

Mainokset

Tietoja thheidi

Tampereen OTE-hankkeen projektikoordinaattori
Kategoria(t): Yleistä Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s