Artikkelit hukassa

Googlen ja Wikipedian muistaa jokainen. Piki-verkkokirjastoa ja linkkikirjastoja, kuten Makupaloja, käyttää jo moni. Verkkolähteet ja kirjat ovat siis käytössä, mutta mikä puuttuu? Se, mistä esimerkiksi tänään vierailukohteenani olleen GE4 aluetiedon kurssilla oli kenties eniten hyötyä: lehdet.

Tieteellisissä aikakausjulkaisuissa sekä aikakaus- ja sanomalehdissä on erinomaisia artikkeleja melkein mistä vain aiheesta. Artikkeleista löytyy ajankohtaista tietoa myös niihin teemoihin, joista Suomessa ei ole julkaistu kirjoja. Miksi niitä siis hyödynnetään lukioissa niin vähän? Avoimessa verkossa on vain pieni osa lehtien sisällöistä, mutta esimerkiksi Arton tai Intran kautta käytettävän Aleksin kautta voit hakea artikkeleita melkein mistä vain aiheesta. Toki opiskelija joutuu näkemään sen vaivan, että hakee lehden kirjastosta (Tampereella Metsosta löytyy laajin valikoima), tai etsii tekstistä verkkoversion, mutta joskus vaiva on sen arvoinen. Jos juuri se helmiartikkeli ei löydy, voi kokeilla hakea, olisiko artikkelin kirjoittaja kirjoittanut jotain muuta aiheesta, kirjoja tai verkkoaineistoa.

Suosittelen jokaista opettajaa tutustumaan näihin mahdollisuuksiin -ja tutustuttamaan opiskelijansakin! Jos et vielä vakuuttunut, aloita selaamalla Arton ja Aleksin kattamien lehtien listat.

Mainokset

Tietoja thheidi

Tampereen OTE-hankkeen projektikoordinaattori
Kategoria(t): Lähdevinkkejä, Tiedonhaun opetus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s