Koulutuspäivä opettajille

Edellisessä ohjausryhmän kokouksessa päätettiin pienestä kurssin muutoksesta hankkeessa: tästä eteenpäin suuntaamme koulutustarjontaa aiempaa enemmän opettajille. Tähän astihan olen aktiivisesti tarjonnut tiedonhaun koulutuksia vain opiskelijoille, mutta katseltuani lukioiden arkea ja oppitunteja reilun vuoden ajan koen, että minulla olisi nyt paljon annettavaa myös opettajille.

Yleisönähän opettajat ovat vaativia. He usein tietävät tarkkaan, millaisia tietoja ja taitoja he haluavat oppia. Koulutusten tulee palvella heidän omaa opetustaan, kurssejaan ja oppiainettaan. Jotta näin yksityiskohtaiseen kysyntään voi vastata, on kouluttajalla oltava hyvä käsitys opettajien arjesta ja koulun tarpeista.

Niinpä kokosin teemapaketin tiedonhaun koulutuspäivää varten, jota tarjosin Tampereen lukioiden rehtoreille. Paketissa oli tarjolla muutamia keskeisiä tiedonhankinnan kokonaisuuksia. Tarjouduin lukion käyttöön yhdeksi kokonaiseksi päiväksi, jonka aikana pidän koulutuksia opettajien valitsemista teemoista joko isommalle joukolle tai yksittäisille opettajille. Kolme lukiota tarttui tarjoukseen heti, ja ensimmäinen koulutuspäivä pidettiin eilen Tampereen lyseon lukiolla.

Tiedonhaun koulutus Lyseolla

Lyseolle oli sovittu kaksi koulutusta, toinen Googlen tehokäytöstä ja toinen avoimen lisenssin kuvista. Tutustuimme mm. Googlen hakukriteereihin, tehokkaisiin hakutapoihin ja iGoogleen sekä kuvien tekijänoikeuksiin, CC-lisenssiin ja CC-lisensoitujen kuvien hakuun. Kumpikaan ei vetänyt suurta väkiryntäystä, mutta pienessä porukassa koulutukset olivat sitäkin kiinnostavampia. Muutaman kiireisen opettajan kanssa sovimme koulutushetkestä myöhemmin keväällä, kirjoitusrumban mentyä ohi.

Koulutuspäivä-konsepti vaikutti siis toimivan hyvin. Toivotaan, että viidakkorumpu tekee työnsä ja koulutuksista kiinnostuneiden määrä kasvaa 🙂

Mainokset

Tietoja thheidi

Tampereen OTE-hankkeen projektikoordinaattori
Kategoria(t): Koulutukset, Tiedonhaun opetus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s