Tutkimustuloksia wiki-kursseilta

Vieläkö muistatte wiki-pilottikurssit viime keväältä? Tampereen lyseon lukio tarjosi kaksi kurssia, joilla testattiin Wikipediaa ja suljettua wikiä ryhmätyönä tehtävien esitelmien toteutuksessa, Tieto haltuun -hankkeen informaatikko opasti kurssilaisia tiedonhankintaan ja kirjastonhoitaja auttoi opiskelijoita painettujen lähteiden etsinnässä kirjastovierailulla. Tätä prosessia ja sen tuloksia Tampereen yliopiston KnowId-tutkimuslaitos tutki. Tarkoitus oli selvittää mm. opiskelijoiden tiedonhallinnan taitoja, lähteiden käyttöä sekä kyseinen opetusmallin toimivuutta tiedonhallinnan taitojen harjaannuttamisessa.

Ensimmäinen tutkimusraportti on nyt julkaistu. Artikkeli ”Wikipedia and wikis as forums of information literacy instruction in schools” on osa ensi syksynä Tampereella pidettävää IFLA-satelliittikonferenssia (The International Federation of Library Associations and Institutions), jossa teemana on kirjastonhoitajien rooli tiedonhallinnan taitojen opettajina. Tutkimustiimin vetäjä Eero Sormunen ja minä pidämme siellä puheenvuoron pilottikurssien kokemuksista ja tutkimuksen tuloksista.

Artikkeleita tutkimustuloksista tulee varmasti vielä lisää, ja nenäkkäin aiheesta pääsee kyselemään ITK:ssa perjantaina 20.4.

Mainokset

Tietoja thheidi

Tampereen OTE-hankkeen projektikoordinaattori
Kategoria(t): wikipedia-kurssit Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s