Hanke päättyy, työ ei

Tieto haltuun –hankkeen nelivuotinen taival on päättymässä. Loppuraportin kirjoittaminen, hankkeessa syntyneiden materiaalien ja käytäntöjen levittäminen, vuosien varrella kertyneiden papereiden, tiedostojen ja sähköpostien perkaus on pitänyt kiireisenä -varsinkin kun tiedonhaun oppitunteja ja kirjastonhoidollista työtä jatkettiin täydellä teholla viimeiseen viikkoon asti.

Vaikka Tampereen lukiot eivät vielä saaneetkaan vakituista informaatikkoa tiedonhankintaa opettamaan ja lukiokirjastoja hoitamaan, saimme silti paljon aikaan. Tiedonhallinnan opas opettajalle on ollut niin suosittu, että lisäpainoksen lisäpainoksetkin ovat loppuneet jo aikoja sitten. Tiedonhaun oppituntien suosio on kasvanut sitä mukaa kun viidakkorumpu on pärissyt, ja tämän syksyn aikana oppitunteja ja oppilaita oli enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä (syyskuukausien saldo 57 oppituntia ja n. 1 200 oppilasta). Tiedonhallintataitojen opetussuunnitelma on pistänyt jokaisen opettajan pohtimaan omaa opetustaan uudesta kulmasta, ja keskustelu ja suunnitelman kehittäminen jatkunevatkin pitkään hankkeen päätyttyä.

Kaikkea ei ehditty saada vuoden vaihteeseen mennessä valmiiksi. Tiedonhallintataitojen opetuksen tueksi tehtyjä lyhyitä opasvideoita julkaistaan vuoden alussa. Helmikuuhun mennessä valmistuu opiskelijoille suunnattu Opas tutkielman tekoon (työnimi), jota olen tehnyt yhdessä Tampereen lyseon lukion äidinkielenopettajan Marja-Leena Kolin kanssa. Oppaasta tehdään myös IB-opiskelijoille sopiva versio sekä suomeksi että englanniksi, ja se tullaan julkaisemaan avoimesti verkossa kaikkien saataville. Blogia kannattaa siis seurailla hankkeen päätyttyäkin.

Minä siirryn projektisuunnittelijan töistäni seuraaviin saappaisiin, informaatikon sijaiseksi Tredun Sammonkadun toimipisteeseen. Asiakkaiden keski-ikä ja oppilaitosympäristö säilyy siis samana ja pääsen jatkamaan osana Toki-kimppaa tuttujen kollegoiden kanssa. Jonkinlaiset yhteydet lukioon säilynevät myös, mutta tämä yhteistyö on vielä tarkentamatta.

Hankkeessa toimiminen on ollut minulle avartava kokemus! Olen tutustunut valtavaan määrään ihmisiä monelta alalta ja oppinut todella paljon. Jätän tehtäväni hankkeessa verrattoman paljon rikkaampana, kuin siihen tullessani 7.12.2010. Suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille ja apua ja tukea antaneille ystäville!

Jouluisin terveisin
Heidi Eriksson

Mainokset

Tietoja thheidi

Tampereen OTE-hankkeen projektikoordinaattori
Kategoria(t): Yleistä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s